Kövess minket!
  
     

Áttekintés a Budapesti Értéktőzsdéről

Áttekintés a Budapesti Értéktőzsdéről
2014, június 4.

Amennyiben szimpatikus számunkra a budapesti tőzsde, a tőzsde árfolyamok és a gabonatőzsde elemzése, és gondolkodunk a tőzsdézésen, érdemes elvégeznünk egy tanfolyamot, hogy felkészültek lehessünk!

Budapesti Értéktőzsde, azaz BÉT, részvénytársaságként működik. A tulajdonosai nagyrészt osztrák pénzügyi vállalatok, melyek azért vették meg a budapesti tőzsde részvényeinek zömét, hogy a hazai piac összevonása után a régió tőzsdéinek összevonása is megvalósulhasson, amire a versenyképesség miatt volt szükség.

A társasági törvények értelmében a budapesti tőzsde három fő szerve a közgyűlés, az igazgatóság, valamint a felügyelő bizottság. Ezek közül a legfontosabb a közgyűlés, ennek összehívására évente egyszer kerül sor, és minden tagjának jelen kell lenni, széles döntési jogkörrel kizárólagosan a közgyűlés rendelkezik. A közgyűlés szakmai bizottságokat alapít, amelyek a tőzsdetagok és a piaci szereplők véleménye alapján részt vesznek a döntések előkészítésében, ezáltal biztosítva a döntések szakmai ellenőrzését.

budapesti tőzsde a hazai tőkepiac fontos résztvevője.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube