Kövess minket!
  
     

A gabonatőzsdéről

A gabonatőzsdéről
2014, június 4.

A Budapesti Értéktőzsdén belül három kategóriában lehet gabonával kereskedni. Vagy határidős, vagy opciós, vagy az azonnali kereskedés lehetőségével élhetünk a tőzsdén. A határidős gabonapiacon az országban termelt kalászosok és az ipari olajos magvak kereskedelme folyik a megszabott feltételek alapján. A gabonatőzsdén a Budapesti Értéktőzsde terméklistáján szereplő lejáratokra tizenhét hónappal lehet előre kereskedni.

A határidős tőzsde lényege, hogy a megtermelt gabonaféléknek biztosítsa azt az eladási árat, ami fedezi a termelési költségeket, és még egy kis nyereséget is magába foglal. Ezzel biztosított a gabona árfolyama, így nagyobb profittal nem lehet számolni, azonban a veszteségtől sem kell tartani, ha a gabonafélék árfolyama csökken.

A gabonatőzsde másik típusa, az opciós termékek piaca úgy működik, hogy arra a határidős termékre, amely a legmagasabb aktuális forgalommal rendelkezik, búzára, kukoricára, vagy napraforgóra köthető opciós ügylet.

Ha érdeklődik a terület iránt, már az interneten is több oldalt találhat, melyekről számos gabonatőzsdével kapcsolatos információt szerezhet.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
CLERKS SHOUT ORDERS FROM FEDERAL FUNDS FUTURES PIT IN CHICAGO
A gabonatőzsdéről néhány szóban

A gabonaopciók egy része az amerikai formára hasonlít, tehát a vételi, illetve eladási jog bármikor lehívható a határidő végégig. Ugyanúgy...

Close