Kövess minket!
  
     

A gabonatőzsdéről néhány szóban

A gabonatőzsdéről néhány szóban
2014, június 4.

A gabonaopciók egy része az amerikai formára hasonlít, tehát a vételi, illetve eladási jog bármikor lehívható a határidő végégig. Ugyanúgy tizenhét hónappal előre lehet kereskedni az aktuális lejáratokkal, és ezzel együtt nyílnak meg az opciók is.

Az opciós kereskedés a gabonatőzsde legbonyolultabb vállalkozása. Az opció ára sok minden függvénye, például a hátralévő időé, az elmozdulás mértékké és irányáé. Az opciók magukban hordozzák a tőkeáttételt, ezért a gabona árának csökkenése esetén sokkal nagyobb lehet a veszteség. Továbbá, ha rosszul választjuk meg a lejárat idejét és az eladási árat, akkor hiába növekszik a termék ára, az általunk választott opció veszteséges lesz.

Gabonatermékekkel a Budapesti Értéktőzsde azonnali árupiacán is lehet kereskedni. A kereskedő és a vevő egyénileg állapodhat meg az ügylet feltételeiben, és ezeket szerződéses formában rögzítik. A gabonatőzsde országonként és koronként nagyarányú árváltozások színhelye volt.

gabonatőzsdére mindig szükség lesz, ezért megéri működését tanulmányozni.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
budapestito˜zsde2
A Budapesti Értéktőzsde igazgatóságáról

A Budapesti Értéktőzsdén a közgyűlés alatt áll az igazgatóság, amely egy általános irányító bizottság. Fő feladta, hogy a Budapesti Értéktőzsde működését...

Close